Bu yemeği sık sık yapıyorum.Çok seviyoruz.Lezzetli ve pratik.
Malzemeler:
1 Adet tavuk göğsü(kemiksiz)
1 Adet kapya biberi
2 adet yeşil biber
1 adet beyaz soğan
Soya sosu
Balsamik sirke
Sarımsak
Öncelikle tavuğu ve tüm biberleri küçük serçe parmağımız gibi julyen usulü doğruyoruz.Tavuğu önceden karabiber,tuz,balsamik sirke ve soya sosu karışımında dolapta yaklaşık 2-3 saat bekletiyoruz.(vaktimiz yoksa 5-10 dk da dinlendirebiliriz.)Bir vok tavaya öncelikle tavukları alıp yüksek ateşte sularını bırakmasına izin vermeden pişene kadar soteliyoruz.Ardından kapya biberi ve yeşil biberi atıyoruz.Biberler çok kısa sürede pişeceği için tavuğun pişmesine yakın atmamızda fayda var.En son da yine yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları ilave edip yaklaşık 1 dk yüksek ateşte çevirip sarımsakalrı ilave ediyoruz bu aşamada ben biraz daha soya sosu ilave edip hafif suyunu çektiriyorum.(1-2 kaşık kadar.)
Soya sosu zaten tuzlu olduğundan ayrıca tuz ilave etmiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder