9 Aralık 2012 Pazar

Kabak Tatlısı

Bu ara tam mevsimiyken hem tatlısını hem çorbasını sık sık yapıyorum.Kabak tatlısı iyi bir kabağınız varsa yapabileceğiniz en kolay tatlı..

Yarım kilo dilimlenmiş bal kabağı
1 su bardağı şeker
Çekilmiş ceviz

Yapılışı:Yarım kilo bal kabağını dilimler halinde yayvan bir tencereye koyuyoruz üzerine şekerin 3/4ünü ilave ediyoruz.Yarım saat kadar bu şekilde altını yakmadan bekletiyoruz.Biraz suyunu salmış oluyor.Ardından ocağın en kısık gözünde kaynatmaya başlıyoruz.Suyunu iyice salıp şeker eridiğinde altını biraz açabiliriz ocağın, ardından kalan şekeri de ilave ediyoruz.(Sonradan eklenen şeker tatlının daha parlak görünmesini sağlıyor.
Suyunu çekince altını kapıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Soğuyunca servis yaparken üzerine ceviz ilave edip afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder