9 Nisan 2013 Salı

Köri soslu hindi, kabak sote ve peynirli karnabahar püresi

Köri soslu hindi:
300 gram hindi göğsü
Soya sosu
Zeytinyağı
Köri sosu ve zerdeçal

Hindi göğsünü minik minik kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Soya sosu, zeytinyağı ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Dolaba alıp 1 saat kadar marine ediyoruz. Adından tavamızı ilk önce harlı ateşe alıyoruz. Hindi göğüslerini harlı ateşte biraz soteliyoruz. Kızarmaya başlayınca altını kısıp sotelemeye devam ediyoruz.Bu arada köri sosu ve zerdeçalı ekliyoruz yarımşar çay kaşığı kadar, aslında bu aşamada krema da eklesek lezzet harika olur ama ben bu ara çok kremalı şeyler yediğimiz için daha hafif olması açısından sade yaptım. Etler stelenince altını kapatıp üzerine bir kapak kapatıyoruz 10 dk kadar yumuşamalarını sağlıyoruz. İşte bu kadarrrr 👍

Kabak sote:
3 adet kabak
5-6 diş sarımsak
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Pul biber
Kabakları küp küp doğruyoruz. Sarımsakları da soyup iri bir şekilde doğruyoruz. Sarımsak fazla sevmiyorsanız miktarı azaltabilirsiniz ama ben daha bile fazla koydum diyebilirim. Bu arada sarımsak fitoöstrojen miktarı en yüksek bitkilerden biridir. Oldukça faydalı yani.
Yayvan bir tencereye zeytinyağı koyup biraz ısıtıyoruz sonra küp doğranmış kabakları ve sarımsakları ilave ediyoruz. İlk önce yüksek ateşte soteliyoruz ardından biraz kısık ateşe alıp altını kısıyoruz kapağını kapatıyoruz ama yapışmamalrı için arada bir karıştırıyoruz. Kesinlikle dışardan su eklemiyoruz kendi suyunda kavruluyor. Zaten pişmeye başlayınca hafif yumuşuyotlar anlıyoruz tadabiliriz de. Baharatını tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz.👏👏👏

Peynirli karnabahar püresi
Yarım küçük karnabahar
Kaşar ve tulum peyniri
Zerdeçal
Karabiber

Karnabaharı küçük parçalara ayırıp suda haşlıyoruz. Haşlarken birkaç damla limon sıkalım ki kokmasın.
Ben suyu az koyuyorum dökmemek için. Yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz ardından eğer fazla suyu varsa süzüyoruz. Peyniri istediğniz bir çeşit eriyen peynir kullanabilirsiniz benim evde kars kaşarım ve tulum peynirim vardı onu kullandım. Miktarını da istediğiniz kadar ayarlayabilirsiniz zevkinize göre ama ben yaklaşık 3-4 kibrit kutusu kymuşumdur.Peynirleri hemen sıcakken ilave edip zerdeçal, tuz karabiberini ekliyoruz ve patates ezeceği veya çatal yardımıyla eziyoruz. Peynirini de yediyoruz içine eriyor sıcaklığında. Ben püre yaparken asla blender vs. Kullanmıyorum çünkü püreleri macun kıvamına getiriyor ve bu tadı hiç sevmiyorum. Onun yerine ikeadan aldığım patates ezeceğini kullanıyorum. Bu yemeğimiz de bu kadar basit.☺☺

Eşim karnabaharı pek sevmiyor bu yüzden grateninden kızartmasına salatasına her çeşidi denememe rağmen sevdiremedim bakalım püresini sevecek mi? Peyniri çok sevdiği için seveceğini düşünüyorum.

2 yorum:

  1. Köri sosuna bayılırım, çok cnm çekti ve en kısa sürede deneyeceğim,bu güzel paylaşım için tşkkürler,,sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Eh insanın karnı acıkmayıpta ne yapsın şimdi?
    Takibimdesin, banada beklerim.
    http://kacikturuncu.blogspot.com

    YanıtlaSil