20 Ocak 2012 Cuma

Yeni Dizi ' Alcatraz '

Güncelleme: Alcatraz dizisi için malesef yayından kaldırılma kararı alındı.



Alcatraz Adası , 1861-1963 yılları arasında cezaevi olarak kullanılmış bir adadır.San Fransisco Körfezi'nde sahile 2,4 km uzaklıkta 9 hektar alana yayılmış olan Alcatraz Adası, ABD'nin en ünlü hapishanelerinden biri olma özelliğini taşıdı.
Alcatraz Adası, birçok ünlü suçluyu "ağırlamıştır". Bunlardan bazıları; Al Capone, Doc Barker, "makineli tüfek" George Kelly, "kuş adam" ya da Alkatraz Kuşçusu olarak bilinen Robert Stroud, Bonnie ve Clyde ikilisinin şoförü Floyd Hamilton ve Alvin Karpis gibi isimlerdi.
Hükümlülerin sayılarla isimlendirildiği Alcatraz'da çok basit temel gereksinimler dışında hiçbir ayrıcalık yoktu. Cezaevi kitaplığından yararlanmak için bile en az beş yıl sorun çıkarmayan bir mahkûm olma şartı aranıyor, aşırı akıntıyla çevrili adadan kaçışın çok zor olduğu hapishane koşulları, esir kamplarına benziyordu. Sığınma yeri, yemek, kıyafet ve sağlık yardımının dışında hiçbir şey verilmiyordu. Çoğu mahkum, günün 23 saatini hücresinde geçiriyordu. Ancak fırsat gelirse, dışarıya -temizlikçi olarak- bir saat kadar çıkabiliyorlardı. Ana binada kapılar ve pencereler, demir parmaklıklarla kapalıydı. Burada ve gözetleme kulesinde silahlı görevliler vardı. Adanın etrafı ise soğuk körfez suları ve bolca köpekbalığı ile çevriliydi. Şu sıralar turistik mekan durumunda olan Alcatraz’dan -hepsi başarısızlıkla sonuçlanan- 14 adet kaçma girişimi olmuştur.
Alcatraz hakkındaki bu bilgilendirmeden sonra gelelim diziye.
Dizi Alcatraz Adasında geçiyor.Bir sabah görevliler burada yatan mahkumların ve gardiyanların hepsinin tek bir iz bile bırakmadan ortadan kaybolduğunu görürler..Ancak olay örtbas edilir; nakil vs. oldukları söylenir.Yıllar sonra işlenen bir cinayette bir parmak izi bulunur.Parmak izinin sahibi Jack Slyvanne'nin 50 yıl önce Alcatraz'da ölmüş olması gerekmektedir.Cinayet'in izi sürülür ve Jack'e ulaşılır ancak bir terslik vardır.jack hiç yaşlanmamıştır.Alcatraz'da kaybolduğu yaşındadır oysa günümüzde 85 yaşında olması gerekmektedir.Bugün alcatraz'da kaybolmuş tüm mahkumlar ve gardiyanlar birer birer ortaya çıkmaya başlar ve hepsi ortadan kayboldukları yaştadırlar.
Hükümet ajanı Emerson Hauser Alcatraz'ın altında yeni bir inceleme birimi kurmuştur ve bu olanları bilip ortaya çıkan suçluları birer birer yakalamayı hedeflemektedir.Tabi bunlar işin görünen ilk iki bölümünde ortaya çıkanalr..Gizem dolu bir dizi bu.
San Francisco Polisi'nden Dedektif Rebecca Madsen Alcatraz uzmanı ve çizgi roman hastası Dr.Diego Soto'yla işbirliği yaparak Emerson'un ekibine dahil olur.
Dizi dediğim gibi sırlarla dolu ortadan kaybolan yüzlerce mahkum var ve bunlar birer birer ortaya çıkmaya başlıyor..Dizi 2. bölümün sonunda ortaya çıkan gerçekle bizleri şaşırtmaya başladı bile..Yavaş yavaş düğümler çözülmeye başlayacaktır. Söyleyeceğim JJ Abram's yine iyi iş çıkarmış..Zevkle izlenecek, heyecanla beklenecek bir dizi olmuş.En azından benim için öyle.
ABD'de Pazartesi geceleri ayyınlanıyor dizi, yani Salı günleri altyazısıyla birlikte Türkiye'deki sitelere düşmüş olur..




Dizide Lost'tan tanıdığım tek kararkter var o da Hugo Reyes karakteri.Yani Jorge Garcia














Diğer Başrollerse şöyle:

Sarah Jones  (Detective Rebecca Madsen)













Jonny Coyne (Şef Warden Edwin James )
























     Jeffrey Pierce
(Jack Sylvane)








































































































































































1 yorum:

  1. harkia bir dizi yaaa 3-4 gün önce ancak izleme fırsatı buldum bayıldım :))

    YanıtlaSil