7 Nisan 2012 Cumartesi

Fırında mantarlı tavuk ve patates







Önce fotolar sonra tarif :)
Gelelim tarife tarifte pek bir şey yok aslında.İki adet kalçalı diye tabir edilen tavuk budu(ben tavuğu genelde bütün alıp evde parçalayıp derin dondurucuya attığım için bu partinin içinden kanatlar da çıktı onları da attım yanına) derileri yüzülüp zeytinyağı,karabiber,pul biber,kimyon,tuz , kekik ile marineye bırakılır buzdolabında 3-4 saat sonra bir fırın tepsisine yerleştirilir.yanına bol bol sarımsak kesilir, özelliği bol sarımsakta 10 diş falan kesmişimdir ben burada.soğanı da iri iri parçalayıp tat vermesi için yanına atıyorum.Ayrıca evde mantar da vardı biraz da mantar attım ben yanına..Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp fırında yaklaşık 75-80 dakika pişirdim.Fırında tavuk yapmanın benim için en önemli sırrı fırında muhakkak 1 saatten fazla duracak iyice pişmesi için.İçi pembe pembe kalmış  tavuğu kimse sevmez çünkü.Diğer tepsiye de kabuklarını güzelce yıkayıp halka halka doğradığım taze patatesler ve mantarları dizdim.Üzerine karabiber ve zeytinyağı gezdirip fırına attım.Biz patatesi genelde bu şekilde ya da elma dilim olarak fırında yiyoruz daha sağlıklı olması açısından hem de kızartmayla uğraşmamış oluyorum.

1 yorum:

  1. Bi mantar bi patates fikri cok orjınal olmuş.Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor...

    YanıtlaSil